0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Ibland vaknar engagemanget för det jag tycker är rätt och mot det jag tycker är fel. Som i mitt förra inlägg…

Men så möts jag av alla som ropar ut helvetet, som rapar upp allt som är så förfärligt, hemskt, bedrövligt och som aldrig tycks ha några egna recept för att motverka det elände de basunerar ut.

Då blir jag så trött.

Då undrar jag varför eländet ska få tynga alla och varför vänlighet, medmänsklighet, kärlek och solidaritet har blivit så fula och oönskade ord.

Mitt engagemang blir vingklippt och menlöst när de där basunerna sprider allt det där negativa. Tänk om alla ni som gör så där kunde vara kreativa, konstruktiva och inse att vi alla KAN göra något om vi verkligen vill och verkligen tror på att vi kan. För det KAN vi då!! Så det så!

Men ni verkar hellre vilja sitta på era häckar med armarna i kors och predika hur illa det är med allt och en del av er hittar även syndabockar. Syndabockar som får bära ansvaret för allt detta elände som ni stackars offer drabbas av och inte kan göra något åt. Men då ska jag tala om något för er, ni har också ansvar för eländet! Ni lever ju i det!

Dessutom är ni en samling blindbockar som tror att “Någon Annan” ska ändra på saker å ting åt er, men har ni funderat på vem den där “Någon Annan” är….?

Jo, det ska jag tala om för dig att “Någon Annan” är du, jag och alla vi som bygger samhället vi bor i!

2013-03-11 00.52.45
– *Suckar djupt*…. nä om man skulle ta och fotvandra i Tibet….
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Föregående inlägg Att leta “kött på benen”
Nästa inlägg Den som har kan ge

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

4 thoughts on “Känner elden innan jag blir vingklippt

 1. Du är en välbehövlig eldsjäl bland det som ibland ter sig som försumlig likgiltighet.
  Ibland går jag i polemik med Dig – men det kan behöva uttryckas: jag skulle inte se det som mödan värd med alla.

  Jag ber om ursäkt om jag tillhört dem som nu tycks vingklippt.Ibland hettar det till i min gamla vänsterhjärna. Obs! numera upplever det som att den bästa delen av mig suddats ut i vår obegripliga värld med alla dess vindkantringar.

  Med vänlig hälsning och med respekt

  Lisa

 2. Om du är vingklippt vet jag inte. Du verkar vara en person med egna åsikter och så ska det vara tycker jag. Jag upplever inte dig på det sättet, som en eländesbasun.

  I min text ovan menade jag att det är mitt engagemang blir vingklippt av alla eländesbasuner, inte att eländesbasunerna var vingklippta. 🙂

  Tack för din kommentar! Å jag hälsar vänligt och med respekt tillbaka! 🙂

 3. Det vet jag ju egentligen Matz men tack för att du påminner mig.
  Det är väl så att jag får en släng engagemang och så skriver jag av mig som jag gjorde i det förra inlägget. Sedan ser jag allt elände på Facebook och blir liksom nerslagen i skorna, vingklippt, tappar tron på att det goda ska segra helt enkelt…
  Men lugn, jag kommer igen! 😉

Comments are closed.