0 0
Read Time:5 Minute, 17 Second

Jag har inte skrivit något i min blogg sedan juldagen. Kanske beror det på att det går upp och ner hela tiden…

Det går upp och känns roligt med mitt företagande.

Men på en annan nivå stannar det nere och då blir det inte roligt att skriva i bloggen!

Igår läste jag en statusrad som en av mina FB-vänner lagt ut. Så rätt hon har! Så här skrev hon:

“Kollar fb och blir emellanåt så besviken och ledsen! “Vänner” helt vanliga, trevliga människor visar sin litenhet och rädsla genom att uttrycka rasistiska och fördomsfulla åsikter om våra medmänniskor som har det svårt! Än har jag inte mött en enda medmänniska från annan kultur eller land som varit annat än välvillig mot mig….tvärtom berikat mitt liv. Känner stor tacksamhet över att kunna leva med ett öppet sinne”

(I skrivande stund, tio över 12 6 januari har 64 personer klickat på “gilla”! Det tycker jag säger en del!!)

Det är just detta som gör att jag känner den här melankoliska sorgsenheten hela tiden. Alla de där hårda orden. All blottlagd misstänksamhet och alla dessa missänksamma människor. De riktar sin misstänksamhet mot människor i nöd, våra medmänniskor, som behöver hjälp och stöd! Inte hat och misstänksamhet!!

Fördomarna som sprids som sanningar och ordkriget som allt som oftast uppstår på vissa håll på fb. Det är tungt, svart och deprimerande och jag orkar inte alltid..

Men trots att orken tryter så har jag lagt mycket tid och energi på att debattera när jag bara inte kan låta bli. Det gör mig slut och trött på insidan till slut. På samma sätt som min fb-vän känner och satte ord på här ovan.

Jag ger mig in i debatten för att jag inte tycker att de där ska få skriva det som skrivs och göra det som om det är sanningen. Det slutar nästan alltid med att jag inte orkar stå emot när de där hårda orden till slut kommer. Oftast utgår de från att deras inställning är den enda rätta och att alla som säger emot eller står för något annat ingår i PK-maffian. Med sin inställning gör de slut på debatten för att ingen orkar fortsätta när de ger sig in i den.

Jag tror nämligen inte att jag är ensam om att inte orka stå emot! Vi är nog många, många, många där ute som INTE orkar, som inte ingår i SD-maffian (som jag kallar alla dessa hårda och fördomsfulla).

När de hårda tuffa och stensäkra kommer med sina kommentarer, då orkar man helt enkelt inte. De skriver att de VET hur det förhåller sig med både tiggare och invandrare och de som säger emot dem ingår i PK-maffian. Ja vem orkar vara en vänlig, empatisk och medmänsklig debattör då när man får en stämpel nertryckt i halsen?

Även om det inte står i SDs partiprogram och även om det där partiet systematiskt har städat bort de som uttrycker sig “fel” offentligt så gör SDs 13 procent att det på något sätt har blivit legitimt att vara främlingsfientlig och uttrycka hat. Hur kan det komma sig…?

Om nu inte SD själva är rasister och fascister, hur kan det då bli legitimt att vara det ändå? Å hur kan det komma sig att alla som inte är rasister och som vill ha ett samhälle där vi bryr oss om de svaga ingår i en PK-maffia?

Nej, jag skrev inte att SD står för rasism och facism, det gör de ju inte (i alla fall inte offentligt). Det skrev jag inte att de gör. Nej, de är städade och vet att uttrycka sig väl.

Jag menar bara att med deras 13 procent i senaste valet har det blivit legitimt för vem som helst som har lust att uttrycka sig rasistiskt och fascistiskt.

Jag har ibland påpekat att SDs företrädare då och då låter sin egentliga inställning pysa ut. Då är SD-maffian snabba att tala om för mig att den där inställningen minsann finns både hos S, V, M och alla de andra partierna. De är inte är ett dugg bättre får jag till svar. Men gör det att det är okej att vara rasist och fascist då…? Oavsett partifärg?

Jag hittade en bild på diverse olika “kanaler”, som gärna kallar sig media. Deras artiklar och reportage sprids ofta på Facebook men det är inte alltid dessa kanaler har gjort faktakoll och det är inte ofta de har gjort ett journalistiskt hantverk när de får ihop sitt innehåll. Jag länkade ut den där bilden  och skrev att källkritik är viktigt. Genast kom en hel hop med “analyser av vänstermedia” som svar i kommentarsfälten och ordet PK-maffia dök givetvis också upp i de svar jag fick.

Att det finns en hel hop SD-maffia som sprider sin propaganda via dessa så kallade medier och som slår ner alla som säger emot, är det okej? Det verkar det i alla fall vara för dessa hårda (oftast herrar), som VET hur det är.

Vi som inte håller med får veta att vi lever i ett demokratiskt (?!) land och att 13 procent av befolkningen har sagt sitt. Men hur demokratiskt är det att inte få säga att man inte håller med utan att få ordet PK-maffia nertryckt i halsen?

Om man låter SD-maffian hållas, om man låter dem vinna de här debatterna, hur blir det då undrar jag?

Jag tycker att den där inställningen sprider sig allt mer, den som är fientligt inställd till folkgrupper. Den som VET hur det är och som inte får sägas emot. Vi som inte ställer upp på att dela in människor i folkgrupper och stämpla dem i pannan efter tillhörighet, vi behöver säga ifrån!

Men hur ska vi orka göra det som enskilda individer? De gamla partierna verkar inte ställa upp för oss. Men det där partiet gör det legitimt att kalla oss PK-maffia och vänsteraktivister…?

Tror 17 att jag blir deprimerad!

Nu utmanar jag dig och dig och dig och alla ni i partierna som INTE har den ideologi som SD-maffian ger uttryck för! Kom igen! Hjälp oss bli en motvikt mot all denna fientlighet! Hjälp oss orka stå upp för de goda värdena i världen! Hjälp oss!!!!

Lyft medmänskligheten och empatin!

Ensam är inte stark, inte mot de hårda (oftast män) som hörs mest.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Föregående inlägg Juldag och samma känsla…
Nästa inlägg Vi har alla våra psykbryt tror jag