0 0
Read Time:3 Minute, 3 Second

Om du blir arg och irriterad, vad är det som utlöser det då?

Att jag frågar är för att jag har kommit fram till några saker som irriterar mig mycket.

– Att inte kunna få ett rakt svar när jag behöver det till exempel. Jag behöver ett svar men i stället velar den som ska ge mig svaret fram och tillbaka. Ska det va så eller ska det va si…

– Insinueringar – sånt som inte sägs rakt ut utan går att avläsa mellan raderna. (I mitt fall kan jag dessutom vara lite trög så jag förstår budskapet som INTE sas någon timma eller två efteråt. Jag vill ju gärna tro att det folk säger är det som de verkligen menar.)

– Övelägsenhetsattityder. Människor som tror sig flyta ovanpå och ser ner på mig som något mindre värdigt, eller något som katten släpat in.

 

Jag har arbetat på flera olika arbetsplatser och jag har suttit i flera styrelser sedan 2005 och nu har jag arbetskamrater igen efter en period av ensamföretagande. Men det där finns överallt, i vänsammanhang och i familjer och “på byn”. De där människorna som alltid skapar konflikter, som har med sig en sorts destruktiv kraft vart de än går.

De studerar sin omvärld med överkritiska ögon och inget är gott nog åt dem. Ingen är god nog. Ingen kan göra så bra ifrån sig att de blir nöjda. Ingen!

Det är alltid fel NÅGONSTANS i deras närhet.

Säger någon att solen skiner till en sådan destruktiv människa så har denne person menat något annat som inte sades rakt ut…
Gör en person något som blir bra så finns det ÄNDÅ något att klaga på. Om det inte finns det i resultatet så finns det säkert något att hacka på hos personen i fråga som gjort vad hen gjort etc etc…

Ibland stöter man på de som är ännu värre också, de som spelar schack med sina medmänniskor för att nå sina egna mål. Eller de som helt enkelt har vuxit in i den rollen att aldrig kunna vara nöjda och glada åt sina medmänniskor utan som hela tiden MÅSTE överträffa sig själva i sin destruktiva syn på sin omvärld.

De blir dessutom offer för andras reaktioner på det egna beteendet.
– Se bara hur jag drabbas, säger de när de ställt till med något.

Tänk efter

Jag har ett budskap till dig som känner igen dig i ovanstående. När du blir gammal och tittar tillbaka på ditt liv hur det blev, tänk om du då upptäcker att du inte gjort något åt ditt eget beteende utan alltid tyckt att alla andra inte gjort tillräckligt? Tänk om du inser att det var DU som kunde gjort något åt DIG SJÄLV i stället?  Tänk om du upptäcker att du aldrig har tagit ett helikopterperspektiv på dig själv i ditt sammanhang för att se hur du gör, hur du påverkar din omgivning med ditt sätt att vara och tänk om hade kunnat göra bättring?

Hur känns det då, om du upptäcker detta på din ålders höst tror du?

Ja, för du kan faktiskt inte spola tillbaka och göra om och göra rätt…

Nä, det är NU du behöver fundera på om du är insinuant, om du kan bli en bättre människa, om du ser ner på andra, om du är hjälpsam eller stjälpsam!

Så vänta inte tills livet går mot sitt slut för då är det för sent!

“If You Wanna Make The World
A Better Place
(If You Wanna Make The
World A Better Place)
Take A Look At Yourself, And
Then Make A Change
(Take A Look At Yourself, And
Then Make A Change)”

/Man in the mirror, Michael Jackson

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Föregående inlägg Vad gör jag i Bengtsfors egentligen?
Nästa inlägg Du blir min vän