0 0
Read Time:2 Minute, 17 Second

… jag brukar inte lägga kraft på att debattera vissa saker på Facebook, invandrare till exempel. Men naturligtvis har jag åsikter och idag kunde jag inte hålla mig från att till och med lägga ut en notis ur NWT.

Till länken skrev jag: Den här typen av notiser läses av folk på olika sätt beroende på vilka “glasögon” de har på sig.

Den som är ute efter argument för sin ståndpunkt hämtar gärna det i den här typen av mediarapporter.

Men allvarligt talat, vad är det vi får veta egentligen? Vi får ju bara veta vad, när och var och inte endaste dugg om varför egentligen.

För så enkelt så att det får plats i en liten notis tror då inte jag att detta är i alla fall! …

Några av de kommentarer jag skrev efter ovanstående inlägg:

– Min personliga övertygelse är att allt går bara man vill. Tyvärr är det för många i vårt land som INTE vill ha flyktingar och invandrare här och då blir det problem och bråk.

Jag hörde en person säga i tv att de som tagit sig hit till vårt land är en resurs, de är handlingskraftiga och kreativa människor vars inneboende styrka ofta skulle vara bra för oss att ha här.

Själv är jag inte stolt över att vara svensk när jag läser om och hör folks attityder mot invandrare och jag blir uppriktigt sagt ledsen när jag läser om fullständigt horribla utvisningsbeslut.

Då kan jag inte låta bli att undra vart humanismen, etiken och moralen har tagit vägen i vårt land?

Själv kopplar jag inte ihop nedmontering av välfärden, nedläggning av industrier och service på landsbygden med flyktingmottagning i Sverige. Företagen väljer att placera sin tillverkning där det är billigast.

Människor flyttar till storstäderna och överger landsbygden och då försvinner skolor och annan service.

Vårt pensionssystem har blivit börsens lekstuga och pengar styr allt i vårt land snart. Något annat värde finns snart inte kvar. Det tycker jag är sorgligt.

Men eftersom de finansiella systemen världen över ses som mänsklighetens blodomlopp så blir det ju som det blir. Vem vill skära av en aorta eller en ven? Men det för med sig att försäkringskassan jagar sjuka i vårt land för att se om de går att peta ur systemet och det för med sig att människor behandlas omänskligt, både flyktingar, sjuka, arbetslösa och landsbygdsbor…

Någon måste bära hundhuvudet när man inte kan lägga skulden på hur systemet fungerar. Då får flyktingarna ofta bära det, då är det enkelt att läsa notisen ovan med just de “glasögonen”.

Människor får lida för att vår tids religion heter pengar och tillväxt. Våra kyrkor är börshusen och våra överstepräster är ekonomerna…

*pust* Oj! Där tog jag i, men det är så jag ser saken…

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Föregående inlägg Självömkan
Nästa inlägg Inte människor som styr längre, sorry Obama